Cel mai usor mod de a preleva celule stem

Celulele stem sunt considerate a avea un mare potential terapeutic si biotehnologic. Acestea nu numai ca pot inlocui celulele deteriorate sau disfunctionale, ci au capacitatea de a le salva si de a furniza proteine terapeutice daca sunt desemnate sa faca acest lucru. Celulele stem recuperate postnatal din cordonul ombilical, incluzand celulele sangvine din cordonul ombilical, amnion, placenta sau vena cordonului ombilical, sunt o sursa de celule usor accesibile si necostisitoare care sunt capabile sa formeze diferite alte tipuri de celule. Astfel, procesul de extragere a celulelor din cordonul ombilical imediat dupa nastere este cel mai preferat mod de recoltare a celulelor stem datorita riscurilor reduse atat pentru mama cat si pentru copil dar si datorita costurilor reduse.

Cum poate fi descrisa o celula stem?

Sangele ombilical este considerat a fi una dintre cele mai bogate surse de celule stem hematopoietice, care poseda capacitatea de a forma toate tipurile de celule sanguine – celule rosii, celule albe si trombocite. Acestea sunt celule biologice nediferentiate care se pot diferentia in celule specializate si se pot diviza pentru a produce mai multe celule stem. In esenta, pentru ca o celula sa fie clasificata ca o celula stem, ea trebuie sa aiba capacitatea de a se reinnoi si de a se imparti in doua celule si, in al doilea rand, trebuie sa fie capabila de a deveni o noua celula care sa se poata adapta la diferite organe, fie ca vorbim despre o noua celula sangvina simpla, o celula nervoasa sau o celula pulmonara. Pentru mai multe informatii acceseaza website-ul StemSure si afla cum de ce e important sa ai in vedere prelevarea si stocarea celulelor stem.

Ce este terapia cu celule stem?

Terapia cu celule stem este larg definita ca utilizarea celulelor stem pentru tratarea sau prevenirea unei boli sau afectiuni. In prezent, cea mai frecvent folosita modalitate de tratament cu celule stem este cea prin transplantul de maduva osoasa, dar odata cu cresterea exponentiala a tehnologiei si a cercetarilor medicale in domeniul celulelor stem, terapiile derivate din celulele stem prelevate din sangele ombilical cresc in popularitate. Terapia cu celule stem poate fi utilizata pentru a trata o multitudine de afectiuni si boli, variind de la tipuri de cancer pana la boli de inima si multe altele.

Cum iti poti proteja copilul alegand cele mai bune servicii

Folosirea unei banci private de celule permite unui parinte sa pastreze celulele stem ale copilului prezente in sangele ombilical care ofera o asigurare in ceea ce priveste protectia pe viitor a copilului, in cazul in care este diagnosticat cu orice boala sau conditie care pot fi tratate cu terapia cu celule stem. Acceseaza www.stemsure.ro pentru pentru a vedea posibilele beneficii ale conservarii sangelui si tesutului cordonului ombilical.

Leave a Comment