Mai este populara astazi colantarea masinilor?

Colantarile auto reprezinta o alternativa din ce in ce mai populara pentru schimbarea aspectului vehiculului in loc de clasica vopsire a masinii si asta pentru ca aplicarea foliei va permite sa modificati aspectul vehiculului intr-o perioada foarte scurta de timp si, totodata, aveti posibilitatea de a indeparta folia oricand doriti, returnand vehiculul inapoi la starea initiala, daca este necesar. In cazul in care esti in cautarea unei solutii moderne si rapide pentru a schimba aspectul masinii, te invitam sa vezi oferta ColantariDesign si sa alegi optiunea care ti se potriveste.

Ce implica procesul de colantare ?

Colantarea autovehiculelor, fie ca vorbim de masina personala, de autobuze sau diverse masini de firma, este formata din trei faze. Prima este cea de proiectare, care include masuratori exacte pentru vehicul si proiectarea reala a graficii care urmeaza sa fie aplicate. Al doilea pas este faza de productie in care graficul este tiparit si apoi laminat pentru a proteja vinilul de abraziune si razele ultraviolete, care pot face ca grafica sa se deterioreze in timp, iar ultima este aplicarea colantarii, in care vinilul este aplicat efectiv pe vehicul.

Toate vehiculele trebuie sa fie prospat spalate, fara a avea impuritati, praf, noroi, ceara, ulei si alti agenti care pot impiedica aderenta vinilului pe suprafata vehiculului in timpul procesului de instalare. In unele cazuri, poate exista chiar o a patra faza, de indepartarea diverselor parti din colantare daca acest lucru este solicitat. In mod normal, o masina poate fi colantata si ridicata de proprietar in aceeasi zi, iar colantarea poate rezista fara probleme intre 1 si 5 ani, daca procesul a fost realizat corect. In ceea ce priveste inlaturarea colantarii, in majoritatea cazurilor, acestea nu vor deteriora vopseaua din fabrica a masinii.

Materialul folosit pentru colantare nu se lipeste de rugina insa daca autovehiculul are vopsea care se cojeste, folia poate smulge la indepartare acele sectiuni de vopsea. In caz de accident, defecte, zgarieturi sau alte tipuri de deteriorare,  piesele sau panourile avariate ale autovehiculului pot fi reparate si colantate din nou, fara a fi necesar sa colantati intreaga masina daca daunele sunt limitate doar la anumite zone ale vehiculului.

De ce sa alegi colantarea masinii ?

O colantare facuta profesionist, cu materiale de calitate va fi incredibil de durabila. In plus, fata de aspectul deosebit pe care il ofera vehiculului, acest proces ofera un strat de protectie masinii (inclusiv vopselii de sub ea), care va face ca oaczionala piatra care loveste masina atunci cand sunteti pe sosea sa nu avarieze la fel de mult vopseaua. Mai mult, colantarea poate fi facuta pe orice tip de vehicul, avand costuri mult mai reduse si timpi de executie mult mai rapizi fata de vopsirea clasica. In cazul in care doriti colantarea unor masini de firma, aspectul si grafica dorita poate fi usor de replicat si duplicat pentru garantarea unui look unitar.

Leave a Comment