Certificarea ohsas 18001, cea pe care trebuie sa o aiba orice angajator

ISO Standard sprijina toate companiile care intentioneaza sa ofere angajatilor conditii de munca optime, care sa aiba la baza un set de documente menite sa asigure un cadru legal si un mediu normal de munca. Tinand cont de aceste considerente, ISO Standard iti pune la dispozitie certificarea ohsas 18001, cea care asigura conditiile necesare in ceea ce priveste sanatatea si siguranta la locul de munca angajatilor de pretutindeni. Ohsas 18001 contine o serie de prevederi recunoscute la nivel international cu privire la sistemele de management al sanatatii si sigurantei la locul de munca. Prevederile ohsas 18001 au fost dezvoltate de o serie de organisme de certificare si organizatii de comert international in vederea acoperirii unei disfunctionalitati legata de inexistenta unor standarde internationale certificabile de terta parte. Certificare ohsas 18001 asigura un cadru special pentru a ajuta companiile sa-si poate indeplini obligatiile in fata angajatilor, privind sanatatea si siguranta la locul de munca, intr-o modalitate cat mai simpla si mai eficienta pentru ambele parti.

In ceea ce priveste prevederile Ohsas, acestea pot fi adoptate de orice organizatie care doreste sa implementeze o procedura formala pentru a reduce ricurile legate de sanatatea si siguranta la locul de munca pentru angajatii proprii, clienti sau public in general vorbind. Clientii nostri provin din toate domeniile de activitate: constructii, paza si protectie, productie, servicii medicale, cele care constituie pericole si riscuri medii si mari la locul de munca. De aceea, consideram certificare ohsas 18001 ca fiind una dintre cele mai importante, pentru ca vizeaza conditiile de munca optime din toate punctele pentru angajati. Pentru a obtine certificatul Ohsas 18001, planul de management trebuie sa fie supus unei examinari exhaustive pentru a verifica implementarea efectiva a sistemului de management al sanatatii si securitatii la locul de munca. Mai mult decat atat, aceasta examinare trebuie efectuata in mod repetat pe parcursul evolutiei sale, precum si adecvarea corecta a imbunatatirilor care se adauga trebuie analizata si evaluata.

Mai departe, vom puncta care sunt domeniile-cheie vizate de certificarea Ohsas 18001. Astfel, urmatoarele domenii sunt abordate de catre OHSAS 18001: Planificarea pentru identificarea pericolelor, evaluarea si controlul riscului, programul de management OHSAS, structura si responsabilitate, formare, sensibilizare si competenta, consultare si comunicare, control operational, pregatire si luari de masuri in caz de urgente, evaluarea performantei, monitorizari si imbunatatirii. Toate aceste domenii sunt parte din categoria celor mai importante structuri din fiecare companie, motiv pentru care certificare ohsas ar trebui sa devina o prioritate pentru orice firma, indiferent care ar fi dimensiunea acesteia. Asigura-te ca si tu ai o certificare Ohsas si contribuie activ la siguranta si sanatatea angajatilor tai, castiga-le respectul si, totodata, increderea faptului ca esti un angajator de top.

Leave a Comment