Beneficii ale vinului rosu

Faptul ca vinul rosu este benefic pentru sanatatea noastra nu mai este o noutate, iar de-a lungul timpului au fost efectuate numeroase studii care sa ateste asta. Cu totii consumam vin de placere, pentru ca poate pune in valoare o masa, favorizeaza discutiile si este potrivit in orice context. Lasand la o parte latura sociala, vinul rosu ne face bine atat timp cat este consumat in cantitati moderate.

Exista nenumarate tipuri de vin rosu obtinute din struguri precum Shiraz, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir sau autentici romanesti precum Feteasca Neagra. In general, concentratia alcoolica a vinului rosu variaza intre 12 si 15%. Consumarea moderata a sa este benefica pentru santate datorita volumului ridicat de antioxidanti pe care il contine, resveratrolul fiind cel mai cunoscut dintre acestia. Se gaseste in pielitele boabelor de strugure si ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a unor afectiuni serioase precum cele cardiace sau diferite forme de cancer. De-a lungul timpului s-au realizat mai multe studii cu privire la resveratrol si s-a constatat faptul ca acesta ajuta animalele testate sa traiasca mai mult.

Spre deosebire de alte bauturi alcoolice, vinul rosu poate fi benefic pentru sanatate. De exemplu, persoanele care consuma zilnic un pahar cu vin previn afectiunile cardiace in proportie de 30%, insa consumul unor cantitati mai ridicate poate fi periculoasa. Persoanele predispuse la dezvoltarea afectiunilor de natura cardiaca, precum batranii, pot avea de castigat cel mai mult de pe urma consumului moderat de vin rosu.

Un pahar de vin rosu servit de trei, patru ori pe saptamana reduce considerabil riscul de infarct in randul barbatilor, iar un alt studiu arata ca un simplu pahar de vin rosu pe zi favorizeaza scaderea presiunii arteriale.

Studiile arata ca persoanele trecute de prima tinerete care consuma intre doua si sapte pahare de vin pe saptamana au sanse mai mici sa se confrunte cu depresie. Totodata, doua pahare de vin pe zi pentru o perioada de 30 de zile poate duce la reducerea nivelului de insulina. De asemenea, consumul moderat de vin rosu duce la scaderea riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2 la femei.

Efectele benefice ale vinului rosu nu sunt puse la indoiala, astfel ca daca esti in cautarea unor vinuri rosii celebre in Romania, Crama Budureasca vine cu mai multe propuneri. Feteasca Neagra din gama Budureasca Origini este un vin rosu cu reflexii violacee si arome intense de fructe de padure, completate cu condimente fine specifice soiului. Gustul intens de fructe rosii este pus in valoare de corpolenta si de taninurile moi. Aciditatea este buna, iar acest vin se dovedeste un candidat ideal pentru invechirea in sticla. De asemenea, poate fi consumat alaturi de preparate din carne de vita, berbec sau vanat, dar si alaturi de nenumarate preparate autentice romanesti pe baza de carne.

Un alt vin rosu pe care merita sa il incerci este Shiraz din gama Budureasca Premium. Atrage prin culoarea sa rubiniu inchis si are nasul complex dominat de arome de mure. Este corpolent,cu taninuri ferme si un gust intens de fructe de padure completat cu o tenta fina de piper. La fel ca multe alte vinuri rosii seci poate fi consumat impreuna cu preparate din carne.

Noir din Gama Exuberant este un alt vin de calitate al Cramei Budureasca. Acesta a prins viata prin gasirea unui echilibru perfect intre soiurile de struguri Cabernet Sauvignon si Merlot. Se remarca prin culoarea sa rosu purpuriu inchis, avand arome clar definite de fructe coapte de padure proaspat culese. Gustul intens de gem de mure este o adevarata placere, iar taninurile ferme confera vinului o structura si o corpolenta doesebita. Il poti servi alaturi de preparate traditionale din carne de porc, de vita, de miel sau mezeluri, bineinteles, in cantitati moderate.

Leave a Comment